Ukrayna Türk iş dünyası Kiev’de bayramlaştı

Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği(TUİD) genel merkezinde bir araya gelen  Ukrayna’daki Türk işadamları ve profesyoneller, TUİD yönetim kurulu başkanı Burak Pehlivan ile Türkiye Cumhuriyeti Kiev Ticaret Müşaviri Haydar Koçak’ın ev sahipliğinde bayramlaştılar.

Bayramlaşma merasiminin başında bir konuşma yapan T.C. Kiev Ticaret Müşaviri Haydar Koçak, TUİD’in güzel bir gelenekle ülkedeki Türk iş dünyasının bayramlaşmasını organize ettiğini ve kendisinin de bu bayramlaşmalara katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederken,  Ukrayna’daki güncel ekonomik durum ve yatırım ortamı hakkında da katılımcılara kısa bir bilgi verdi. Koçak, Ukrayna’ya Türk girişimcilerin ticaret ve yatırım manasında günden güne ilgisinin arttığını, müşavirlik olarak ise her zaman mevcut ve ülkeye yeni adım atacak Türk işadamlarının yanında olduklarını belirtti. Haydar Koçak, bir soru üzerine Türkiye Ukrayna Serbest Ticaret Antlaşması görüşmelerinin devam ettiğini ve antlaşmanın en kısa zamanda imzalanacağını umduğunu söyledi.

TUİD yönetim kurulu başkanı Burak Pehlivan ise TUİD’in kurulduğundan beri geçen 13 yıl zarfında Ukrayna Türk iş dünyasının Ramazan ve Kurban Bayramı bayramlaşma organizasyonlarını düzenlediğini, bu etkinliklerin aynı zamanda üyeleri dinlemek ve derneği daha ileriye götürmek  için yapılacakları istişare etmek açısından da güzel bir zemin oluşturduğunu hatırlatırken, son dönemde derneğin yaptığı faaliyetler hakkında kısa bir sunum yaptı. Pehlivan, önlerindeki birkaç aylık dönemde gerçekleştirmeyi düşündükleri projeler hakkında ise katılımcıları bilgilendirdi.

TUİD yönetim kurulu üyesi ve Evyap Ukrayna genel müdür Oğuzhan Şen, derneğin Türk iş dünyasının Ukrayna’daki bayramlaşma organizasyonunu kurumsal ve geleneksel olarak icra eden tek kurum olmanın sorumluluğunu taşıdığını,yönetim olarak bu geleneğin yaşatılmasına büyük önem verdiklerini söyleyerek katılımcıların bayramını kutladı.

Etkinliğe katılan herkes görüşlerini dile getirirken, geleneksel bayramlaşma organizasyon hatıra fotoğrafı çekimi ve Türk mutfağından ikramlarla sona erdi.