Ukrayna iş dünyası, Türk Ukrayna İşadamları Derneği’nin iftarında Kiev’de buluştu

Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği’nin(TUİD) geleneksel iftarı Türkiye  Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel’in teşrifleriyle Kiev Intercontinental Otel’de gerçekleşti. Organizasyona, Ukrayna Adalet Bakan Birinci Yardımcısı Nataliya Bernatska, Japonya Ukrayna Büyükelçiliği müsteşarı Michio Harada, TİKA Ukrayna program koordinatörü Hacı Bayram Bolat, T.C. Kiev Büyükelçiliği müsteşarı Buket Kabakçı, T.C. Kiev Ticaret müşaviri Haydar Koçak, T.C. Kiev Kültür ve Tanıtma müşaviri Berat Yıldız ile THY Ukrayna Genel müdürü Dinçer Sayıcı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katılım gösterirken, gecede Doğu Avrupa’nın en başarılı İngilizce gazetesi seçilen Kyiv Post’un genel yayın yönetmeni Brian Bonner, ülkenin prestijli iş-ekonomi dergisi Business Ukraine’in sahibi gazeteci Peter Dickinson, Britanyalı işadamı Muhammet Zahur, Kiev Ekonomi Forumu Başkanı Yuriy Pivavarov, Avusturya Ukrayna İşadamları Derneği Başkanı Alfred Praus gibi isimler de hazır bulundu.

Etkinliğe Türk işinsanlarının, Ukraynalı ve yabancı misafirlerin ilgisi yoğun olurken, İftar organizasyonu, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ukrayna’daki görevlisi Mithat Buğuş’un okuduğu ezan ve duayla başladı.

Ev sahibi TUİD’in yönetim kurulu başkanı Burak Pehlivan,  böyle güzel bir akşamı kendileriyle paylaştıkları için konuklara teşekkür ederken, TUİD iftarının kendileri için önemine dikkat çekti.  Pehlivan, bu organizasyon sayesinde, Ukrayna Türk iş dünyası ile farklı milletlerden dostlarının en geniş biçimde yılda bir kez de olsa bir araya gelmesinden duydukları memnuniyeti de belirtti.

TUİD başkanı ,derneğin  son yıllarda başarısı artan bir grafik çizdiğini, yapılan çalışmalar sonucunda, farklı platformlarda TUİD’in yurtdışındaki yılın en başarılı Türk işadamları derneği olarak seçildiğini ve  birçok ödül aldığını hatırlatırken, bu başarıda en büyük payın şüphesiz Ukrayna’nın geçtiği en zor dönemlerde bile dernekten maddi ve manevi desteğini esirgemeyen üyelere ait olduğunun altını çizdi. Pehlivan  ‘‘başta büyükelçiliğimiz ve ticaret müşavirliğimiz olmak üzere, devletimizin ve Ukrayna’nın ilgili kurumlarına, Ukrayna Türk iş dünyasının değerli bireylerine, yabancı dost ve partnerlerimize de sürekli destekleri için müteşekkiriz.’’ dedi. Burak Pehlivan, gecenin sponsorları Onur İnşaat, Emsolt Yatırım, Limak, Integrities ve Dalgakıran Kompresör’e teşekkür ederken, ‘‘bizimle bu anlamlı geceyi paylaştığınız için siz değerli konuklarımıza müteşekkiriz. Şeref verdiniz. Ramazan-ı Şerifiniz kutlu olsun.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ise her zamanki gibi TUİD’in başarılı bir organizasyon icra ettiğini söylerken, bu kadar geniş, yüksek ve renkli bir katılımla etkinliğin gerçekleştirildiği için TUİD yönetimine ve katılımcılara teşekkür etti. Büyükelçi Tezel, Türkiye ve Ukrayna İlişkilerin çok üst düzeyde olumlu seyrettiğini, iki ülke ekonomik ve ticari faaliyetlerin artmasının bu ilişkileri daha da güçlendireceğini, bu noktada ise iki ülke işadamlarına ve iş derneklerini büyük görev düştüğünü söylerken, bu gibi faaliyetlerin karşılıklı yakınlaşmaya önemli katkı sağladığını söyledi. Yönet Can Tezel, kısa bir süre sonra iki ülke ilişkileriye ilgili çok önemli olumlu gelişmelerin de yaşanacağını müjdelerken, konukların Ramazan aylarıını ve bayramlarını kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

tuid.org.ua